Zbirka trošarinskih propisa Europske unije

U Zbirci je objavljena pravna stečevina Europske unije o kojoj su se države članice dogovorile u Vijeću Europske unije u posebnom zakonodavnom postupku kako bi osigurale da se trošarinski proizvodi oporezuju na jednak način i na iste proizvode u cijeloj Uniji, a tu su i uredbe i odluke Komisije kojima se uređuje provedba trošarinskih direktiva u područjima kojima je samim direktivama to propisano.


Sadržaj Zbirke je prilagođen sustavu trošarinskog oporezivanja. Prvi dio donosi prikaz općeg sustava trošarina ili zajedničkih odredbi za sve trošarinske proizvode, koji je uređen Direktivom Vijeća (EU) 2020/262 od 19. prosinca 2019. o općim aranžmanima za trošarine (preinaka) ili Horizontalnom direktivom, dok su u drugom dijelu direktive kojima se propisuju izuzeća u putničkom prometu s trećim državama i pri uvozu malih pošiljaka robe nekomercijalnoga značaja iz trećih država. 

 

Nastavlja se s uredbama i odlukama Komisije kojima se uređuju područja kretanja trošarinskih proizvoda u sustavu odgode plaćanja trošarine te kretanja trošarinskih proizvoda puštenih u potrošnju, a potom i uredbe koje se odnose na oslobođenja i administrativnu suradnju u području trošarina.

 

Zaključno, u Zbirci su objavljene direktive te uredbe i odluke Komisije koje se odnose na trošarinske proizvode – alkohol i alkoholna pića, duhanske prerađevine te energente i električnu energiju.

Godina izdanja: 2023.

Cijena: 60,00 €

Broj stranica: 890

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno
Košarica
Artikl Kom. Cijena
Ukupno: 0,00 €

Vaša narudžba:

Artikl Cijena Količina Ukupno
Ukupno: 0,00 €