Stalna poslovna jedinica

Priredili: Željko Martinović i Dalibor Legac

 

U ovom priručniku detaljno su razrađena pravila o stalnoj poslovnoj jedinici od njenih početaka do današnjih dana. Razjašnjena su značenja i primjena pojedinih odredaba pravila o stalnoj poslovnoj jedinici, spomenuta pravila o dodjeljivanju dobiti stalnoj poslovnoj jedinici te su posebno razjašnjene nove odredbe proizašle iz OECD-ovog BEPS Akcijskog plana. 

Osim toga, posebno su razrađeni ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koje Republika Hrvatska (RH) ima s drugim državama te pregledno tablično prikazane odredbe o stalnoj poslovnoj jedinici u njima. Na taj način jednostavno se na jednom mjestu mogu naći pozitivna međunarodna pravila o stalnoj poslovnoj jedinici koji su primjenjivi u RH. Isto tako, na sličan transparentan i jednostavan tablični način prikazane su izmjene u primjenjivim pravilima o stalnoj poslovnoj jedinici nastale izmjenama koje donose odredbe MLI-ja koje se tiču stalne poslovne jedinice i koje se primjenjuju ako su ih i RH i druga država prihvatile. 
 
Na ovakav način se čitateljima na jednom mjestu i pojednostavljeno za praktičnu upotrebu pružaju vrlo komplicirana pravila o postojanju stalne poslovne jedinice i prava RH da oporezuje dobit inozemnih poduzetnika ostvarenu na svojem području kao i prava drugih država da oporezuju naše poduzetnike kada posluju u inozemstvu.

Godina izdanja: 2021.

Cijena: 37,16 €

Broj stranica: 468

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno
Košarica
Artikl Kom. Cijena
Ukupno: 0,00 €

Vaša narudžba:

Artikl Cijena Količina Ukupno
Ukupno: 0,00 €