Skrivena javna potrošnja - porezni izdaci: potreba ili udvaranje biračima?

Autor: Vjekoslav Bratić

Knjiga prikazuje ključne rezultate analize, ukazuje na probleme koji se zbog poreznih izdataka neminovno javljaju, te daje određene preporuke za optimizaciju i pojednostavljenje sustava izdataka u oporezivanju dobiti u Hrvatskoj. Takvom prilagodbom dalje će se utjecati na neutralnost, učinkovitost i izdašnost poreznog sustava u cijelosti.

 

Knjiga sadrži i konkretne preporuke u vezi pojedinih vrsta, ali i poreznih izdataka u cijelosti, sve u cilju poboljšanja učinkovitosti i transparentnosti sustava poreznih izdataka i prilagodbe hrvatskoga fiskalnog sustava standardima Europske unije. Naime, kako je Hrvatska u pregovorima oko ulaska u Europsku uniju preuzela i obvezu prilagodbe njezinim poreznim pravilima, unatoč do sada učinjenim prilagodbama, općenito je opstanak poreznih izdataka vrlo upitan.

 

Knjiga može poslužiti kao učinkovita smjernica kreatorima javnih politika, a posebice poreznim vlastima u cilju povećanja transparentnosti poreznog sustava i ukazivanja u kojem su smjeru moguće određene promjene i uštede. Za očekivati je da će biti korisna i na brojnim poreznim kolegijima na ekonomskim fakultetima u Hrvatskoj.

 

Godina izdanja: 2011.

Cijena: 13,27 €

Broj stranica: 220

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno
Košarica
Artikl Kom. Cijena
Ukupno: 0,00 €

Vaša narudžba:

Artikl Cijena Količina Ukupno
Ukupno: 0,00 €