Pregled EU zakonodavstva na području administrativne suradnje u svrhu suzbijanja PDV prijevara

Priredili: Sunčana Sović Digna i Krešimir Poje

 

Koncept administrativne suradnje na području PDV-a obuhvaća uspostavu formalnih i sustavnih preduvjeta za pružanje raznih oblika pomoći i suradnje medu državama članicama. Najčešće se radi o razmjeni informacija, ali sustav obuhvaća i brojne druge instrumente.

 

Pristupanjem Hrvatske u članstvo Europske unije 1. srpnja 2013., Porezna uprava je počela primjenjivati odredbe Uredbe 904/2010 izravno, bez prenošenja u nacionalno zakonodavstvo. Tijekom predpristupnog razdoblja provedene su aktivnosti pripreme za punu primjenu odredbi ove Uredbe, uključujući izgradnju informacijskog sustava VIES iz članka 17. Uredbe, osnivanje organizacijske jedinice za razmjenu informacija na području PDV-a te za komunikaciju s Komisijom sukladno članku 4. Uredbe, kao i svih drugih pretpostavki.

 

Priručnik donosi konsolidiranu verziju svih izmjena i dopuna temeljne Uredbe Vijeća (EU) 904/2010, a u prilogu se nalaze najvažniji provedbeni akti koji dodatno uređuju pojedine odredbe Uredbe Vijeća (EU) 904/2010 i njezinih izmjena, te dva bilateralna sporazuma koje je Europska unija sklopila u ime država članica s trećim zemljama (Norveška i Ujedinjeno Kraljevstvo) vezano za administrativnu suradnju i borbu protiv prijevara u području PDV-a.

Godina izdanja: 2021.

Cijena: 19,91 €

Broj stranica: 255

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno
Košarica
Artikl Kom. Cijena
Ukupno: 0,00 €

Vaša narudžba:

Artikl Cijena Količina Ukupno
Ukupno: 0,00 €