Porezni leksikon s višejezičnim rječnikom

Na temelju dugogodišnje, gotovo svakidašnje uporabe knjige International Tax Glossar što ju je International Bureau of Fiscal Documentation iz Amsterdama objavio u tri izdanja (1988., 1992. i 1996.) i spoznaje da je knjiga, uz ostale jezike, prevedena i na kineski, odlučili smo je objaviti i na hrvatskome. Kako ističe Sušan M. Lyons u predgovoru trećem izdanju - Leksikon treba poslužiti kao radni priručnik vrijedan svakome koga zanima oporezivanje, investiranje, financijski instrumenti i različiti oblici poslovanja u brojnim zemljama. Može služiti kao izvor informacija za bilo koji pojam što se susreće u oporezivanju i investiranju, a koristit će ne samo praktičarima, već i državnim službenicima, znanstvenicima, profesorima, studentima i svim ostalim čitateljima koji trebaju i žele razumjeti područje oporezivanja i investiranja.

 

Hrvatsko izdanje Leksikona sastoji se od tri dijela.

 

Prvi dio čini sam leksikon u kojemu su abecedno poredani engleski pojmovi ispisani velikim tiskanim slovima i hrvatski pojmovi u zagradi, nakon čega slijedi pojašnjenje pojmova. Kao posebne natuknice objašnjene su različite kratice i akronimi, kao i brojne fraze i pojmovi sastavljeni od više riječi.

 

Drugi dio Leksikona je višejezični rječnik poreznih pojmova u koji su uvršteni glavni pojmovi iz leksikona poredani tako da iza engleskog naziva slijedi hrvatski, francuski, njemački i španjolski naziv.

 

Treći je dio hrvatsko-engleski rječnik svih pojmova koji se nalaze u leksikonu. U njemu nisu navedeni samo hrvatsko-engleski doslovni prijevodi, već i različite uputnice koje bi čitatelju trebale pomoći da se što bolje snađe u Leksikonu.

Godina izdanja: 1999.

Cijena: 6,64 €

Broj stranica: 453

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno
Košarica
Artikl Kom. Cijena
Ukupno: 0,00 €

Vaša narudžba:

Artikl Cijena Količina Ukupno
Ukupno: 0,00 €