Mnogostrani instrument – MLI

Priredili: Dalibor Legac i Željko Martinović

 

Mnogostrana konvencija o provedbi mjera povezanih s ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u svrhu sprječavanja smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti je mnogostrani ugovor koji se primjenjuje uz postojeće ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja na način da modificira njihovu primjenu. Na taj način se dvostrani ugovori mijenjaju na sinkroniziran i dosljedan način s ciljem brze provedbe mjera povezanih s ugovorima u svrhu sprječavanja smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti.

 

Cilj je Konvencije da se ubrza i pojednostavi implementacija mjera razvijenih u okviru BEPS akcijskog plana koje zahtijevaju izmjene postojećih ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Razvijanje iste je bilo potrebno ne samo kako bi se spriječilo smanjenje porezne osnovice i preusmjeravanje dobiti, već i kako bi se osigurala održivost okvira za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja.

 

U ovom se priručniku donose osnovne značajke Mnogostrane konvencije te Zakon o potvrđivanju Mnogostrane konvencije, popis hrvatskih rezervi i obavijesti prilikom polaganja isprave o ratifikaciji, obrazloženje Mnogostrane konvencije kao i Smjernice za izradu sintetiziranih tekstova. Sve navedeno donosi se i na engleskom jeziku kao mjerodavnom prilikom tumačenja odredbi. Na kraju se nalaze često postavljana pitanja sa sadržanim odgovorima.

Godina izdanja: 2021.

Cijena: 29,86 €

Broj stranica: 510

  • Povećaj font
  • Smanji font
  • Promijeni kontrast
  • Sivi tonovi
  • Promijeni vrstu slova
  • Vrati izvorno
Košarica
Artikl Kom. Cijena
Ukupno: 0,00 €

Vaša narudžba:

Artikl Cijena Količina Ukupno
Ukupno: 0,00 €