Naši kolege Martina Pezer, Branko Stanić i Josip Franić sudjelovali su od 13. do 15. prosinca 2022. u Bukureštu na specijaliziranom trodnevnom treningu za članove Regionalne platforme dobrog javnog upravljanja i javno-privatnog partnerstva (R2G4P). 

 

Sudionici treninga educirali su se o najsuvremenijim metodama za borbu protiv korupcije i jačanje zagovaranja: velikim skupovima podataka, e-platformama i analizi mreža za praćenje strateške korupcije; suzbijanju prijevara EU fondova; učinkovitoj istrazi i kaznenom progonu nezakonitog bogaćenja; metodama za prepoznavanje korupcijskih rizika u javnoj nabavi i politički povezanim tvrtkama; jačanju uloge civilnog društva i medija u borbi protiv kleptokracije. 

 

Trening je organiziran u sklopu projekta, na kojem je partner i Institut za javne financije, Provedba zajedničkih antikorupcijskih rješenja i primjera dobrog upravljanja u jugoistočnoj Europi: inovativne prakse i javno-privatna partnerstva, financiranog bespovratnim sredstvima EEA i Norveške.