Znanstvena savjetnica iz Instituta za javne financije i članica Savjeta inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast, Mihaela Bronić, predstavila je rezultate provedbe Akcijskog plana inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Hrvatskoj u području fiskalne transparentnosti 19. prosinca 2023. na konferenciji Ureda za udruge "Otvorena vlast u Hrvatskoj – pogled u budućnost". 

Bronić je istaknula da se kroz zajedničko djelovanje Instituta za javne financije i Ministarstva financija, kao i Hrvatske zajednice županija, Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina proračunska transparentnost županija, gradova i općina znatno popravila. Naglasila je kako je sada potrebno poticati veću participaciju građana, medija, sindikata, političara, znanstvenika. „Proračunska transparentnost nije sama sebi svrha – ključna je participacija javnosti. Javnost se treba uključiti u proračunski proces i fokusirati se na vjerodostojnost proračuna“ zaključila je Bronić.

Konferencija je okupila predstavnike tijela javne vlasti, organizacija civilnoga društva i stručnjaka koji su se upoznali s provedbom četvrtog Akcijskog plana inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Hrvatskoj. Više informacija o izlaganjima na konferenciji dostupne su na web stranici Ureda za udruge.