Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković raspisala je natječaj za dodjelu godišnje nagrade za 2024. Na natječaj se mogu prijaviti teorijski, empirijski i policy usmjereni članci u području ekonomike javnog sektora. To mogu biti članci u kojima se analizira uloga i funkcioniranje javnog sektora na makroekonomskim, sektorskim i mikroekonomskim razinama, kako u razvijenim tako i u tržištima u nastajanju, posebice radovi koji nude nova razmatranja, ocjene, sudove i spoznaje.

Kvalitete koje se traže su analitička strogost i kreativnost, kao i originalnost i tehnička izvedba. Za redovnu nagradu uzimat će se u obzir dob natjecatelja, tako da će mlađi natjecatelji dobivati dodatne bodove.

Nagrada se dodjeljuju u dvije kategorije:  
• redovna – diploma, medalja i bruto iznos od 6.500 €
• studentska – diploma i bruto iznos od 2.000 €.

Članci, na hrvatskom ili engleskom jeziku, predaju se pod zaporkom elektroničkim putem najkasnije do 1. lipnja 2024. U obzir se uzimaju samo originalni, neobjavljeni radovi.

Zaklada je osnovana u spomen na prof. dr. Marijana Hanžekovića s ciljem promicanja financijske znanosti te poticanja znanstvenika i stručnjaka, posebice mladih, da se bave tom znanstvenom disciplinom.

Informacije o uvjetima i kriterijima, te online prijava na natječaj dostupni su na mrežnim stranicama Zaklade.