Početna » Socijalna uključenost u RH

Socijalna uključenost u RH

Zajednički memorandum o socijalnom uključivanju RH

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi koordinator je predpristupnih aktivnosti suradnje Republike Hrvatske s Europskom unijom u području socijalnog uključivanja čiji je rezultat izrada Zajedničkog memoranduma o socijalnom uključivanju (Joint Inclusion Memorandum/JIM).
Memorandum prikazuje glavne izazove koji se odnose na rješavanje siromaštva i socijalne isključenosti, predstavlja glavne političke mjere koje će poduzeti Hrvatska u svjetlu sporazuma o početku implementacije zajedničkih ciljeva Europske unije u nacionalne politike i identificira ključna politička pitanja za buduće praćenje i preispitivanje politike. Dokument služi kao okvir za proces programiranja buduće predpristupne pomoći u okviru budućeg objedinjenog predpristupnog programa IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance).
U izradi dokumenta sudjelovali su predstavnici državnih tijela, akademske zajednice, civilnog sektora, ustanova socijalne skrbi, socijalni partneri, predstavnici lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Dana 5. ožujka 2007. godine dokument su zajednički potpisale Vlada Republike Hrvatske i Europska komisija. Slijedi provedba aktivnosti sadržanih u poglavlju 8. dokumenta, o čemu će se izvještavati Vlada Republike Hrvatske i Europska komisija.

Nacionalno izvješće (hrv.)

Nacionalno_Izvjesce JIM 07-08.pdf 661,00 kB

JIM Report Croatia 07-08 (engl.)

FINAL_JIM_Report_Croatia_07-08.pdf 659,59 kB


Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH, www.mzzs.hr

Materijali

Materijal s okruglog stola "Metodologija socijalnih utjecaja" - Split.