Početna » Informacije o EU

Informacije o EU

Za pregled svih bitnih informacija o EU te najnovije vijesti, preporučujemo vam da posjetite slijedeće portale:

1. EnterEurope projekt je koji je Europski dokumentacijski centar (danas EU i - Dokumentacijski centar) Instituta za međunarodne odnose pokrenuo krajem 2004. godine s ciljem ostvarenja lakšeg i jednostavnijeg pristupa informacijama o institucijama, agencijama, tijelima, politikama i pravu Europske unije putem interneta. Projekt također nastoji unaprijediti komunikaciju između korisnika i pružatelja informacija o Europskoj uniji u Hrvatskoj stvarajući virtualnu mrežu institucija i tijela aktivnih ili povezanih s nekim od aspekata tog područja.
Projekt podržava Njemačka zaklada za međunarodnu pravnu suradnju (Deutsche Stiftung für Internationale Rechtliche Zusammenarbeit - IRZ).

Portal EnterEurope namijenjen je prvenstveno akademskoj zajednici (dodiplomskim i poslijediplomskim studentima europskih studija), istraživačima u području europskih integracija, zaposlenima u državnoj upravi, poslovnoj zajednici kao i široj zainteresiranoj javnosti.

 

2.  EUpress.net – Informativni portal o EU

Dnevne vijesti iz Europske unije, praćenje procesa pristupanja Hrvatske EU,  fondovi EU, besplatni tenderi i natječaji za bespovratna sredstva  te političko-ekonomska agenda u Europskoj uniji.

EUpress.net projekt je Centra za edukaciju i savjetovanje u obrazovanju znanosti i inovacijama - CEO. CEO je nevladina organizacija koja od 2006. godine provodi projekte informiranja građana o EU i njezinim politikama. Ovaj portal namjenjen je svim građanima Hrvatske (a i šire) koji žele jednostavne i jasne informacije o dnevnim događanima u EU i procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. Pritom, EUpress.net nudi i besplatne informacije o poslovnim mogućnostima u Europi, tjedne natječaje za bespovratna sredstva iz EU fondova te svakodnevni popis EU tendera i političko-poslovnu agendu u Europskoj uniji. 

Kome je EUpress.net namjenjen

  • Svim zainteresiranim građanima koji žele znati više o eurointegracijama i Hrvatskom putu u EU

  • tvrtkama i obrtnicima koje zanimaju poslovne mogućnosti u Europi i bespovratna sredstva iz EU fondova

  • Svima koji žele ponuditi svoje znanje u nabavci roba i usluga putem EU tendera