Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
 
 
Međunarodna znanstveno-stručna konferencija "Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država (2)"
Objavljeno: 16.09.2020.

U tijeku je organizacija međunarodne znanstveno-stručne konferencije pod nazivom Migracije i identitet: kultura, ekonomija, država  (2) koja će se održati od 9. do 11. prosinca 2020. u Zagrebu i u Osijeku. Inicijator i organizator skupa je Institut za migracije i narodnosti (IMIN), znanstveno-istraživačka institucija s najdužim stažem u Republici Hrvatskoj, a i u širem okruženju u istraživanju unutarnjih i vanjskih migracija, nacionalnih manjina i hrvatske dijaspore. 

Do sada potvrđeni suorganizatori konferencije su: Ekonomski fakultet Zagreb, Ekonomski fakultet u Osijeku, Institut za javne financije, Libertas međunarodno sveučilište, Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment Veleučilište VERN', Europska poslovna škola Zagreb, Fakultet hrvatskih studija, Matica iseljenika, Inštitut za narodnostna vprašanja, Filozofski fakultet u Nišu. Uz navedene institucije načelno je prihvaćena i suorganizacija Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Udruge Hrvata BiH Prsten.

Pozivamo sve zainteresirane znanstvenike i stručnjake u Republici Hrvatskoj, hrvatskoj dijaspori, kao i znanstvenike i stručnjake u regiji i svijetu da se prijave na konferenciju i da svojim radovima pridonesu razvoju znanosti i struke iz područja konferencije, kao i rješavanju aktualnih izazova s kojima se susrećemo.
 
Više informacija o konferenciji pogledajte u pozivnom pismu.
 
Kratki vodič kroz proces državnog proračuna
Objavljeno: 08.09.2020.

Institut za javne financije objavio je Kratki vodič kroz proces državnog proračuna s ciljem da novim saborskim zastupnicima, ali i medijima, građanima i svima zainteresiranima što sažetije i jednostavnije prikaže vrlo složeni proces državnog proračuna. Premda se proračun odnosi na jednu godinu, osnovne faze proračunskog procesa – priprema, donošenje, izvršavanje i izvještavanje – traju oko dvije i pol godine. Unutar svake od tih faza proračun prolazi i kroz nekoliko koraka. Vrlo sažeta tabela i tekstualni prilog prikazuju kako bi trebao izgledati proces (ciklus) jednog državnog proračuna, na primjeru proračuna za 2021. godinu.

 
 

Arhiva vijesti
Transparentnost proračuna lokalnih jedinica
 
Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, objavljena je interaktivna karta koja prikazuje stanje u svakoj županiji i lokalnoj jedinici.

 

Public Sector Economics 2020 konferencija
 
Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert organiziraju online konferenciju Public Sector Economics 2020 – The State and Perspectives of Pension Reforms, u Zagrebu, 6. studenoga 2020. Detaljne informacije o konferenciji dostupne su na mrežnim stranicama konferencije.
 

Aktualni osvrt
 
Vlada RH nedavno je najavila sustavno rješavanje problema dugovanja bolnica prema veledrogerijama. U novom Aktualnom osvrtu naslovljenom Trošimo li previše na lijekove? Marijana Bađun ukratko analizira potrošnju lijekova u Hrvatskoj. 
 


pripisana najamnina

pripisana najamnina (Imputed rent) - neto novčana vrijednost usluga koje vlasnik ...
 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića