Tražilica
 
 
Publikacije :: Časopisi
 
Institut za javne financije ima bogatu izdavačku djelatnost.

U redakciji Poreznog vjesnika uređuje se mjesečnik Porezni vjesnik i prateća izdanja - posebni brojevi Poreznog vjesnika te redovita izdanja poreznih priručnika. Redakcija povremeno objavljuje tekstove propisa koji su nužni za rad i praćenje stručnih tekstova porezne tematike, kao, npr. Opći porezni zakon, Direktive o PDV-u i sl.

Redakcija Carinskog vjesnika mjesečno izdaje stručni časopis Carinski vjesnik. Također, prema potrebi, objavljuje posebne brojeve i druga izdanja iz područja carinskog i trošarinskog sustava i sustava carinske i izvancarinske zaštite.

Znanstveni časopis Public Sector Economics objavljuje se od 1975. godine, ranije pod nazivima Financijska praksa i Financijska teorija i praksa, a od 2010. do 2017. godine časopis je izlazio samo na engleskom jeziku. Svi su članci objavljeni u časopisu podvrgnuti strogom recenzentskom postupku međunarodnih recenzenata, a časopis je uvršten u brojne baze citiranosti. Pojedini članci objavljeni u časopisu za koje smatramo da bi bili zanimljivi široj čitateljskoj publici u Hrvatskoj prevode se na hrvatski u objavljuju u izdanju Odabrani prijevodi.

Istraživači Instituta u Newsletteru i Aktualnim osvrtima objavljuju razmatranja i pojašnjenja aktualnih pitanja s područja javnih financija. Ta su izdanja pisana na jednostavniji način i prvenstveno su upućena široj publici i novinarima.

 
 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića