Tražilica
 
 
O Institutu :: AAI@EduHr
 
AAI@EduHr je autentikacijska i autorizacijska infrastruktura sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Sustav AAI@EduHr tehnički je realiziran uporabom distribuiranih LDAP imenika. Svaka ustanova iz sustava MZOŠ, koja je uključena u sustav AAI@EduHr kao matična ustanova, ima vlastiti LDAP imenik u kojemu su pohranjeni elektronički identiteti korisnika iz te ustanove. Zapisi u AAI@EduHr predstavljaju temeljne zapise o elektroničkom identitetu fizičkih osoba iz sustava znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj. Navedeni zapisi predstavljaju polazište za ostale informacijske i mrežne sustave koji se koriste ili se oslanjaju na elektroničke identitete fizičkih osoba iz sustava znanosti i visokog obrazovanja.

AAI@EduHr rezultat je dvogodišnjeg razvojnog projekta započetog 2004. godine, a u punom je pogonu od 1. ožujka 2006. godine.

Način dodjeljivanja AAI@EduHr identiteta te način održavanja imenika AAI@EduHr u Institutu reguliran je Naputkom o dodjeljivanju AAI@EduHr elektroničkih identiteta i održavanju imenika AAI@EduHr elektroničkih identiteta, a zahtjev za dodjelu AAI@EduHr elektroničkog identiteta dostupan je ovdje.

Zaporku i ostale podatke o svom elektroničkom identitetu možete promijeniti u LDAP aplikaciji na adresi: https://hosting.aaiedu.hr/.

Obavijest o privatnosti matične ustanove u sustavu AAI@EduHr dostupna je ovdje.

Više o AAI@EduHr elektroničkom identitetu te uslugama koje mogu koristiti korisnici s valjanim identitetom dostupni su na stranicama SRCA i CARNeta.

 
 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića