Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
 
 
Dodijeljene nagrade Zaklade Hanžeković za 2017.
Objavljeno: 08.12.2017.

U petak 8. prosinca 2017. Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković dodijelila je, 18. godinu za redom, nagrade za najbolje znanstvene radove.

U kategoriji redovitih radova nagradu od 50.000 kuna, diplomu i medalju dobio je Vuk Vuković, doktorand na Odsjeku za političke i međunarodne odnose Sveučilišta u Oxfordu, za članak “The political economy of local government in Croatia: winning coalitions, corruption, and taxes”. U kategoriji studentskih radova nagradu od 15.000 kuna i diplomu dobila je Ivana Đurović, studentica Odsjeka za ekonomiju (Central European University, Budimpešta), za članak “The effects of intercompany lending on the current account balances of selected economies in the Western Balkans”.

Nagrađeni radovi objavit će se u časopisu Public Sector Economics broj 4/17. te na web stranici Zaklade.

 
Pogoršanje položaja Hrvatske u ocjeni poslovne klime
Objavljeno: 08.11.2017.

U novom Aktualnom osvrtu Predrag Bejaković komentira izvještaj Svjetske banke Doing Business 2018 prema kojem je Hrvatska pogoršala svoj međunarodni položaj u ocjeni poslovne klime s 43. na 51. mjesto od ukupno 190 zemalja.

 
Poboljšava se sustav fiskalnog izravnanja u Hrvatskoj
Objavljeno: 10.10.2017.

U Aktualnom osvrtu naslovljenom Poboljšava se sustav fiskalnog izravnanja u Hrvatskoj Anto Bajo i Marko Primorac komentiraju promjene sustava financiranja lokalnih jedinica koje je na sjednici održanoj 28. rujna 2017. predložila Vlada u okviru Prijedloga Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

 
 

Arhiva vijesti
Transparentnost proračuna lokalnih jedinica
 
Institut za javne financije predstavio je 4. srpnja 2017. rezultate četvrtog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, objavljena je interaktivna karta koja prikazuje stanje u svakoj županiji i lokalnoj jedinici.

 

Monetarci.hr - pretplatite se!
 
Pretplatite se na on-line izdanje Instituta za javne financije - Zbirku monetarnih, bankovnih i deviznih propisa Republike Hrvatske. Zbirka sadržava redakcijski pročišćene tekstove zakona, odluka, pravilnika i sl. kojima se regulira ovo područje, a propisi se ažuriraju nakon objave u „Narodnim novinama“. Pretplatnicima je omogućeno korištenje Zbirkom na osobnim računalima, kao i na mobilnim uređajima (iPhone, iPad te onima baziranim na Android platformi). Detaljnije...
 


carina

carina (Customs duty) - porez koji se plaća na uvezenu, a rjeđe na izvezenu robu...
 
 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija