Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
 
 
Održana godišnja konferencija "Public Sector Economics 2020"
Objavljeno: 06.11.2020.
 
Institut za javne financije u suradnji sa Zakladom Friedrich Ebert organizirao je godišnju konferenciju Ekonomika javnog sektora posvećenu mirovinskim reformama. Otvorili su je Zdravko Marić (ministar financija), Ante Žigman (predsjednik Upravnog vijeće Hanfe), Judita Cuculić Župa (viša savjetnica u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj), Petar Vlaić (predsjednik Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava) te predstavnici organizatora.
 
Na konferenciji su sudjelovali brojni inozemni i domaći znanstvenici i stručnjaci, a pozvana predavanja održali su Axel Börsch-Supan, direktor Centra za ekonomiku starenja, Max Planck Instituta za socijalno pravo i socijalnu politiku iz Münchena, te Monika Queisser, voditeljica Odjela za socijalnu politiku u OECD-ovoj Upravi za zapošljavanje, rad i socijalna pitanja. 
 
Cilj konferencije bio je pružiti uvid vodećih stručnjaka u trenutno stanje mirovinskih sustava širom svijeta te procijeniti potrebe i mogućnosti budućih reformi u vrijeme snažnih demografskih, tehnoloških i političkih promjena, te promjena na tržištu rada.
 
Natječaji za radna mjesta
Objavljeno: 06.11.2020.

Institut za javne financije raspisao je 6. studenoga 2020. natječaj za radno mjesto znanstvenog suradnika i poslijedoktorande. Detalji natječaja dostupni su na poveznici.

 
Distribucija imovine kućanstava u Hrvatskoj
Objavljeno: 23.10.2020.

Znanstveni članak Marine Kunovac Distribucija imovine kućanstava u Hrvatskoj kojeg objavljujemo u Odabranim prijevodima je prvi pokušaj procjene nejednakosti imovine u Hrvatskoj i čimbenika koji na nju utječu. Analiza se temelji na podacima prikupljenim u sklopu Ankete o financijama i potrošnji kućanstava, koju je HNB 2017. prvi put proveo na uzorku kućanstava u Hrvatskoj i tako omogućio detaljne podatke o realnoj i financijskoj imovini, obvezama, dohocima, potrošnji i različitim sociodemografskim karakteristikama kućanstva.

 
 

Arhiva vijesti
Transparentnost proračuna lokalnih jedinica
 
Institut za javne financije predstavio je 1. srpnja 2020. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, objavljena je interaktivna karta koja prikazuje stanje u svakoj županiji i lokalnoj jedinici.

 

Aktualni osvrt
 
U novom Aktualnom osvrtu pod nazivom Utjecaj koronavirusa na život i rad građana u Europskoj uniji Predrag Bejaković analizira izvješće Europske zaklade za poboljšanje životnih i radnih uvjeta (Eurofound) koje se temelji na e-anketiranju provedenom u travnju i srpnju 2020.
 


kapitalni dobitak

kapitalni dobitak (Capital gain) - porast vrijednosti imovine: zemlje, zgrada, st...
 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića