Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
 
 
O doplatku za djecu
Objavljeno: 29.10.2019.

Gornja cenzusna granica doplatka za djecu povećana je u srpnju 2018. za 40%, ali ta promjena nije rezultirala očekivanim povećanjem broja korisnika i djece koja primaju doplatak. Ususret novoj promjeni cenzusne granice, koja bi na snagu mogla stupiti u siječnju 2020., u novom Newsletteru pod nazivom O doplatku za djecu autori Ivica Urban i Martina Pezer opisuju što je doplatak za djecu, kako se izračunava i koji su mogući razlozi „neuspjeha” mjere iz 2018. Među tim razlozima je i nedovoljna informiranost potencijalnih korisnika, pa je jedna od preporuka da svi roditelji i skrbnici trebaju provjeravati imaju li pravo na doplatak za djecu. 

 
Održana godišnja konferencija „Public sector economics 2019"
Objavljeno: 24.10.2019.

Institut za javne financije u suradnji sa Zakladom Friedrich organizirao je godišnju konferenciju Ekonomika javnog sektora posvećenu oporezivanju imovine i nekretnina. Konferenciju je otvorio pomoćnik ministra financija i ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša, sudjelovali su brojni inozemni i domaći znanstvenici i stručnjaci, a pozvana predavanja održale su svjetski poznate stručnjakinje Enid Slack sa Sveučilišta u Torontu i Sarah Perret iz OECD-a. 
 
Organiziranjem konferencije, Institut za javne financije želio je omogućiti raspravu znanstvenika, stručnjaka iz javnog sektora i šire javnosti o stanju i perspektivama oporezivanja imovine i nekretnina. Odabrani radovi s konferencije objavit će se u časopisu Public Sector Economics.  
 
Tržište igara na sreću u Hrvatskoj
Objavljeno: 16.10.2019.

U novom Fiscusu naslovljenom Tržište igara na sreću u Hrvatskoj: financijsko poslovanje i fiskalni učinak autori analiziraju tržište igara na sreću u Hrvatskoj od 2010. do 2017., odnosno u razdoblju nakon stupanja na snagu Zakona o igrama na sreću, koji se uz nekoliko izmjena zadržao do danas. Detaljno se analizira financijski položaj tržišnih sudionika, fiskalni učinak i doprinos igara na sreću prihodima državnog proračuna.

 
 

Arhiva vijesti
Transparentnost proračuna lokalnih jedinica
 
Institut za javne financije predstavio je 3. srpnja 2019. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, objavljena je interaktivna karta koja prikazuje stanje u svakoj županiji i lokalnoj jedinici.

 

Public Sector Economics 2019 konferencija
 
Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert organizirali su u Zagrebu, 24. listopada 2019. znanstvenu i policy konferenciju „Public Sector Economics 2019 – Wealth and property taxation: where do we stand?“ Detaljne informacije dostupne su na mrežnim stranicama konferencije.
 


porez na dodanu vrijednost (PDV)

porez na dodanu vrijednost (PDV) (Value added tax, VAT) - vrsta poreza na promet ...
 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića