Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
 
 
Financiranje decentraliziranih domova za starije i nemoćne osobe
Objavljeno: 05.02.2018.

U novom Aktualnom osvrtu pod naslovom Financiranje decentraliziranih domova za starije i nemoćne osobe Marijana Bađun komentira Odluku o minimalnim financijskim standardima, kriterijima i mjerilima za decentralizirano financiranje domova za starije i nemoćne osobe u 2018. godini koja je objavljena 19. siječnja. Odlukom je utvrđeno da županije, odnosno Grad Zagreb moraju  iz svojih proračuna u 2018. osigurati 164,5 mil. kn za pokrivanje razlike prihoda i rashoda.

 
Otvorenost državnog proračuna
Objavljeno: 30.01.2018.

U Aktualnom osvrtu pod naslovom Otvorenost državnog proračuna – unatoč blagom poboljšanju, građani i dalje imaju ograničen uvid u proračunske informacije Mihaela Bronić i Josip Franić objašnjavaju rezultate Indeksa otvorenosti proračuna 2017., jedinog neovisnog i međunarodno usporedivog pokazatelja, kojim se periodično mjeri otvorenost (transparentnost) proračuna središnje države.

 
Prijedlozi novih stopa PDV-a u Europskoj uniji
Objavljeno: 23.01.2018.

U Aktualnom osvrtu pod naslovom Prijedlozi novih stopa PDV-a u Europskoj uniji Marina Kesner-Škreb komentira prijedlog novih stopa PDV-a koje je Europska komisija predložila 18. siječnja 2018. te ga povezuje sa značajem PDV-a u Europskoj uniji i Hrvatskoj.

 
Hrvatsko tržište energije proizvedene iz vjetroelektrana
Objavljeno: 23.01.2018.

Anto Bajo, Zvonimir Ovanin, Marko Primorac i Hrvoje Šimović u novom Fiscusu naslovljenom Hrvatsko tržište energije proizvedene iz vjetroelektrana analiziraju tržište proizvodnje energije iz vjetroelektrana i ocjenjuju financijsku poziciju društava koja se bave tom djelatnošću. Imajući u vidu česte deficite električne energije u Hrvatskoj, otvoreno je pitanje zašto država dodatno ne liberalizira taj sektor i ne otvori ga za nove tržišne sudionike, te zašto se javno poduzeće HEP ne upušta u taj atraktivan posao.

 
 

Arhiva vijesti
Najava konferencije
 
Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert organiziraju znanstvenu i policy konferenciju „Ekonomika javnog sektora 2018 – Fiskalna otvorenost: transparentnost, participacija i odgovornost u fiskalnim politikama“, u Zagrebu, 26. listopada 2018. Traže se teoretski, empirijski i policy orijentirani članci o tim i povezanim temama. Detaljne informacije o konferenciji dostupne su na mrežnim stranicama konferencije.
 

Ekonomika starenja
 
Časopis Public Sector Economics priprema poseban broj posvećen ekonomici starenja. Traže se teoretski, empirijski i policy orijentirani članci o odnosu demografskih promjena i gospodarstva, na makro i mikro ekonomskim razinama. Rok za predaju radova je 15. svibanj 2018., a sve ostale detaljne informacije dostupne su u pozivu na prijavu radova.
 

Transparentnost proračuna lokalnih jedinica
 
Institut za javne financije predstavio je 4. srpnja 2017. rezultate četvrtog ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, objavljena je interaktivna karta koja prikazuje stanje u svakoj županiji i lokalnoj jedinici.

 


aktivna jamstva

aktivna jamstva (Active guarantee) - stanje ukupno izdanih jamstava iz tekuće i p...
 
 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija