Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
 
 
Ekonomika javnog sektora u doba korone
Objavljeno: 01.04.2020.

Vjekoslav Bratić i Josip Franić u novom Aktualnom osvrtu pod nazivom Ekonomika javnog sektora u doba korone analiziraju mjere koje pojedine zemlje i Hrvatska koriste kako bi pomogle gospodarstvu u uvjetima krize izazvane koronavirusom.

 
Što s plaćama financiranima iz proračuna opće države u vrijeme koronakrize?
Objavljeno: 30.03.2020.

Aktualnom osvrtu pod nazivom Između čekića i nakovnja: što s plaćama financiranima iz proračuna opće države u vrijeme koronakrize? Slavko Bezeredi, Vjekoslav Bratić, Josip Franić i Ivica Urban na temelju simulacija ocjenjuju fiskalne učinke privremenog hipotetskog smanjivanja bruto plaća financiranih iz proračuna opće države do kojeg bi moglo doći zbog koronakrize.

 
Kako osigurati zdravlje i stanovništva i gospodarstva i javnih financija?
Objavljeno: 28.03.2020.

U Aktualnom osvrtu Vlada u raljama pandemije: kako osigurati zdravlje i stanovništva i gospodarstva i javnih financija? Mihaela Bronić analizira korake ekonomske politike koje bi Vlada trebala poduzeti kako bi se izborila s rješavanjem posljedica uzrokovanih koronavirusom.

 
Upute o postupanju vezano uz COVID-19
Objavljeno: 20.03.2020.
 
Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o organizaciji rada tijela državne uprave za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 od dana 19. ožujka 2020. i Uputi za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, Institut za javne financije donio je Odluku o organizaciji rada, rasporedu rada i radnog vremena za vrijeme trajanja epidemije.
 
Informacije o hitnim ordinacijama Grada Zagreba koje su otvorene 24 sata objavljene su na službenim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a sve ostale informacije i brojeve telefona pozivnog centra za sva pitanja vezana uz koronavirus možete pronaći na poveznici.
 
 

Arhiva vijesti
Transparentnost proračuna lokalnih jedinica
 
Institut za javne financije predstavio je 3. srpnja 2019. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna lokalnih jedinica.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, objavljena je interaktivna karta koja prikazuje stanje u svakoj županiji i lokalnoj jedinici.

 

Public Sector Economics 2020 konferencija
 
Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert organiziraju konferenciju Public Sector Economics 2020 – The State and Perspectives of Pension Reforms, u Zagrebu, 6. studenoga 2020. Traže se teoretski, empirijski i policy orijentirani članci o tim i povezanim temama s aspekta ekonomije, financija, demografije, sociologije, političkih znanosti, prava, zdravstva i drugih znanosti. Detaljne informacije o konferenciji dostupne su na mrežnim stranicama konferencije.
 


pripisana najamnina

pripisana najamnina (Imputed rent) - neto novčana vrijednost usluga koje vlasnik ...
 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića