Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
NARUDŽBENICA :: Zakon o doprinosima s komentarom
 
Sustav doprinosa za obvezna osiguranja uveden je u hrvatski porezni sustav 2009. godine i od tada je objavljeno nekoliko izmjena i dopuna. Zakon uređuje sva pitanja vezana uz doprinose kao što su: vrste doprinosa i stope za obračun, obveznik doprinosa, obveznik obračunavanja doprinosa, obveznik plaćanja doprinosa, osnovice za obračun i način njihova utvrđivanja, obveza i način obračunavanja, obveza plaćanja i rokovi za uplatu, obveza izvješćivanja te druga pitanja vezana uz poslove prikupljanja doprinosa. U ovom je priručniku objavljen pregled svih promjena tijekom godina, a okosnicu priručnika čini novi Zakon koji je u primjeni od 2017. godine s detaljnim komentarima svakog pojedinog članka.

Naime, od 1. siječnja 2017. na snagu su stupile odredbe izmjena i dopuna Zakona u kojem se, između ostalih, promijenio način izvješćivanja o obvezi doprinosa za osiguranike po osnovi učenika i studenata na praksi, propisana je osnovica za obračun doprinosa za osobe u radnom odnosu koji su istovremeno u istom društvu članovi uprave trgovačkog društva, povećana je najniža osnovice za utvrđivanje doprinosa, smanjena je stopa za obračun doprinosa prema drugom dohotku i drugoj djelatnosti, ukinuta su izuzeća od plaćanja doprinosa prema drugom dohotku itd. Osim navedenoga, odredbe Zakona usklađuju se s odredbama Općeg poreznog zakona u pogledu instituta zastare.

Priručnik je namijenjen poslodavcima, poreznim savjetnicima i knjigovodstvenim servisima, kao i svim fizičkim i pravnim osobama obveznicima doprinosa.


Priredili: Ksenija Cipek, Dražen Opalić i Jasna Prepeljanić
Godina izdanja: 2017.
Cijena: 100,00 kn
Broj stranica: 168


NARUDŽBENICA
 

 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića