Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
NARUDŽBENICA :: Stalna poslovna jedinica
 
U ovoj knjizi detaljno su razrađena pravila o stalnoj poslovnoj jedinici od njenih početaka do današnjih dana. Razjašnjena su značenja i primjena pojedinih odredaba pravila o stalnoj poslovnoj jedinici, spomenuta pravila o dodjeljivanju dobiti stalnoj poslovnoj jedinici te su posebno razjašnjene nove odredbe proizašle iz OECD-ovog BEPS Akcijskog plana. 

Osim toga, posebno su razrađeni ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koje Republika Hrvatska ima s drugim državama te pregledno tablično prikazane odredbe o stalnoj poslovnoj jedinici u njima. Na taj način jednostavno se na jednom mjestu mogu naći pozitivna međunarodna pravila o stalnoj poslovnoj jedinici koji su primjenjivi u RH. Isto tako, na sličan transparentan i jednostavan tablični način prikazane su izmjene u primjenjivim pravilima o stalnoj poslovnoj jedinici nastale izmjenama koje donose odredbe MLI-ja koje se tiču stalne poslovne jedinice i koje se primjenjuju ukoliko su ih i RH i druga država prihvatile. 
 
Na ovakav način se čitateljima na jednom mjestu i pojednostavljeno za praktičnu upotrebu pružaju vrlo komplicirana pravila o postojanju stalne poslovne jedinice i prava RH da oporezuje dobit inozemnih poduzetnika ostvarenu na svojem području kao i prava drugih država da oporezuju naše poduzetnike kada posluju u inozemstvu.

Priredili: Željko Martinović i Dalibor Legac
Godina izdanja: prosinac 2021. 
Cijena: 280,00 kn
Broj stranica: 468


NARUDŽBENICA
 

 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića