Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
NARUDŽBENICA :: Odlučivanje o lokalnim proračunima: između sna i jave
 
Knjiga govori o ulozi lokalnih predstavničkih i izvršnih vlasti u Hrvatskoj za trajanja proračunskog procesa. U knjizi se analizira teškoće lokalnih predstavničkih tijela pri predlaganju proračuna što ometaju znatniji utjecaj na kvalitetu prihvaćanja proračuna, upozorava na nedostatke lokalnih predstavničkih tijela te nudi preporuke za poboljšanje stanja.

U Hrvatskoj teret proračunskog odlučivanja na lokalnoj razini nose izvršne vlasti (zbog organiziranosti, ustroja i načina funkcioniranja). Predstavnička tijela služe samo kao aparat uz uporabu kojega izvršna vlast potvrđuje i izglasava proračun.

Lokalni i regionalni ustroj vlasti morat će stoga doživjeti brojne prilagodbe. Upitno je financijsko održavanje velikog broja lokalnih jedinica i ovisnost o pomoći središnje države te nedostatna vlastita sredstva i sredstva što ih država dodjeljuje lokalnoj i regionalnoj razini za financiranje decentraliziranih funkcija. Hrvatsku obilježuje i česta »nesnošljivost« različitih razina vlasti, nejasna raspodjela ovlasti i odgovornosti te prevelik broj lokalnih jedinica. Komunikacija tijela središnje države i lokalnih i regionalnih jedinica morala bi, uz to, biti na znatno višoj razini.


Cijena: 40,00 kn
ISBN
978-953-7613-01-3
Godina izdanja: 2008.
Broj stranica: 330


NARUDŽBENICA
 

 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija