Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
NARUDŽBENICA :: Mnogostrana konvencija o provedbi mjera povezanih s ugovorima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u svrhu sprječavanja smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti (Mnogostrani instrument – MLI)
 
Mnogostrana konvencija je mnogostrani ugovor koji se primjenjuje uz postojeće ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja na način da modificira njihovu primjenu. Na taj način se dvostrani ugovori mijenjaju na sinkroniziran i dosljedan način s ciljem brze provedbe mjera povezanih s ugovorima u svrhu sprječavanja smanjenja porezne osnovice i preusmjeravanja dobiti.

Cilj je Konvencije da se ubrza i pojednostavi implementacija mjera razvijenih u okviru BEPS akcijskog plana koje zahtijevaju izmjene postojećih ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Razvijanje iste je bilo potrebno ne samo kako bi se spriječilo smanjenje porezne osnovice i preusmjeravanje dobiti, već i kako bi se osigurala održivost okvira za izbjegavanje dvostrukog oporezivanja.

U ovom se priručniku donose osnovne značajke Mnogostrane konvencije te Zakon o potvrđivanju Mnogostrane konvencije, popis hrvatskih rezervi i obavijesti prilikom polaganja isprave o ratifikaciji, obrazloženje Mnogostrane konvencije kao i Smjernice za izradu sintetiziranih tekstova. Sve navedeno donosi se i na engleskom jeziku kao mjerodavnom prilikom tumačenja odredbi. Na kraju se nalaze često postavljana pitanja u vezi Mnogostrane konvencije sa sadržanim odgovorima.


Priredili: Dalibor Legac i Željko Martinović
Cijena: 225,00 kn
Godina izdanja: 2021.
Broj stranica: 510


NARUDŽBENICA
 

 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića