Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
NARUDŽBENICA :: Dobit hrvatskih osoba ostvarena u inozemstvu
 
U svakodnevnim kontaktima s hrvatskim poreznim rezidentima koji ostvaruju prihode iz inozemstva postoje brojne nedoumice i nesnalaženja o tome u kojoj državi i koliki porez moraju platiti te kako primijeniti međunarodne ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Autori su u ovom priručniku pristupili obradi onih odredbi ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji se odnose na poslovanje trgovačkih društava i ostalih poduzetnika koji su obveznici poreza na dobit. Odnosne odredbe obrađivali su tako da je prvo dano razjašnjenje smisla i sadržaja samog članka, nakon toga su dani primjeri koji na praktičan i pristupačan način dočaravaju najčešće aspekte primijene te je nakon toga dana tablica u kojoj su na pregledan način prikazane sve bitne odredbe unutar pojedinog članka koji se obraduje te njihovo praktično značenje ili sažeti rezultat značenja određene odredbe. Rezultat obično prikazuje koja država ima pravo oporezivati određenu vrstu prihoda. Takvo jednostavno sažimanje smisla ponekad opširnih, nejasnih i kompliciranih izričaja odredbi ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja omogućavaju jednostavnu primjenu ugovora i osobama koji nisu stručnjaci u ovom uskom i izrazito stručnom području primjene međunarodnih poreznih ugovora.

Na ovakav način obrade međunarodnih poreznih pravila stvoren je transparentan i pregledan sustav ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji su na snazi i primjeni u Republici Hrvatskoj u djelu koji se odnosi na oporezivanje hrvatskih poduzetnika koji ostvaruju dobit s izvorom u inozemstvu.


Priredili: Dalibor Legac i Željko Martinović
Godina izdanja: 2017.
Cijena: 270,00 kn
Broj stranica: 866


NARUDŽBENICA
 

 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića