Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
NARUDŽBENICA :: Carinski sustav: carinski postupci i postupanja sa stranom i domaćom robom
 
Zbog sustavnih objašnjenja i praktičnih primjera svakoga instituta i postupka, knjiga je osobito namijenjena carinskim službenicima i drugim sudionicima u carinskim postupcima i postupanjima – uvoznicima, izvoznicima, carinskim otpremnicima, carinskim zastupnicima i drugima gospodarskim subjektima.

Osobito ističemo kako je knjiga usklađena s posljednjim izmjenama i dopunama Carinskog zakona i Uredbe za provedbu Carinskog zakona, a u nju su ugrađena i određena rješenja što će ih uređivati osuvremenjen Carinski kodeks Europske unije, izrada kojeg je u tijeku.
 
Knjiga sadrži osnove svih važećih vanjskotrgovinskih, deviznih, poreznih i drugih propisa što ih se primjenjuje u carinskim postupcima i postupanjima te podrobno prikazuje ukupan carinski sustav i procedure.

Sustavno se opisuje svaki institut carinskoga zakonodavstva i s njim povezanu praksu, počevši od samih izvora carinskog prava i temeljnoga zakona što uređuje ustrojstvo, djelokrug rada, obavljanje poslova i ovlaštenja carinskih službenika, ali i provedbene propise, svakidašnju praksu te zastupanja u carinskom postupku i status »ovlaštena gospodarskog subjekta«.

Knjiga daje prikaz osnovnih instituta carinskog sustava – carinska vrijednost, podrijetlo robe i carinska tarifa – pojašnjenih koliko je nužno za razumijevanje pravila utvrđivanja duga što nastaje ili može nastati u carinskim postupcima i postupanjima, a sustavno obrađuje sve carinske postupke i postupanja.


Cijena: 100,00 kn
ISBN
978-953-6047-75-8
Godina izdanja: 2006.
Broj stranica: 583

NARUDŽBENICA
 

 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića