Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
NARUDŽBENICA :: Carinski sustav: carinski postupci i postupanja sa stranom i domaćom robom
 
Zbog sustavnih objašnjenja i praktičnih primjera svakoga instituta i postupka, knjiga je osobito namijenjena carinskim službenicima i drugim sudionicima u carinskim postupcima i postupanjima – uvoznicima, izvoznicima, carinskim otpremnicima, carinskim zastupnicima i drugima gospodarskim subjektima.

Osobito ističemo kako je knjiga usklađena s posljednjim izmjenama i dopunama Carinskog zakona i Uredbe za provedbu Carinskog zakona, a u nju su ugrađena i određena rješenja što će ih uređivati osuvremenjen Carinski kodeks Europske unije, izrada kojeg je u tijeku.
 
Knjiga sadrži osnove svih važećih vanjskotrgovinskih, deviznih, poreznih i drugih propisa što ih se primjenjuje u carinskim postupcima i postupanjima te podrobno prikazuje ukupan carinski sustav i procedure.

Sustavno se opisuje svaki institut carinskoga zakonodavstva i s njim povezanu praksu, počevši od samih izvora carinskog prava i temeljnoga zakona što uređuje ustrojstvo, djelokrug rada, obavljanje poslova i ovlaštenja carinskih službenika, ali i provedbene propise, svakidašnju praksu te zastupanja u carinskom postupku i status »ovlaštena gospodarskog subjekta«.

Knjiga daje prikaz osnovnih instituta carinskog sustava – carinska vrijednost, podrijetlo robe i carinska tarifa – pojašnjenih koliko je nužno za razumijevanje pravila utvrđivanja duga što nastaje ili može nastati u carinskim postupcima i postupanjima, a sustavno obrađuje sve carinske postupke i postupanja.


Cijena: 100,00 kn
ISBN
978-953-6047-75-8
Godina izdanja: 2006.
Broj stranica: 583

NARUDŽBENICA
 

 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija