Tražilica
 
 
Konferencije :: Hrvatski javni dug
 
Institut za javne financije organizirao je 8. travnja 2011. godine znanstvenu konferenciju Hrvatski javni dug: upravljanje i izazovi razvoja tržišta. 

Cilj je konferencije bio analizirati stanje i održivost hrvatskog javnog duga, buduće izazove upravljanja te utvrditi mogućnosti i ograničenja daljnjeg razvoja tržišta.

Naglasak je stavljen na stanju i održivosti javnog duga, strategijama i dobrim praksama upravljanja, razvoju primarnog i sekundarnog tržišta, tehnikama prodaje i prinosima državnih vrijednosnica, odnosu države i tržišta novca, koordinaciji monetarne i politike upravljanja javnim dugom, rizicima upravljanja, te institucionalnoj infrastrukturi tržišta javnog duga.

Konferencija je potaknuta na temelju knjige autora Ante Baje, Marka Primorca i Ane Andabaka Badurine Osnove upravljanja javnim dugom koja bi trebala pridonijeti boljem razumijevanju javnog duga, koristiti kao vodič i priručnik za jačanje odgovornosti državnih institucija, te potaknuti argumentiranije rasprave o javnom dugu u Hrvatskoj.

 
Download dokumenata:
Zbornik radova s konferencije (veličina: 12 Mb)
 
 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića