Tražilica
 
 
Konferencije :: Public Sector Economics
 

Institut za javne financije i Zaklada Friedrich Ebert organizirali su konferenciju Public Sector Economics koja je održana u Zagrebu 14. i 15. listopada 2016. Istraživači iz 15 država predstavili su 25 znanstvenih radova, a uvodna predavanja održali su ugledni ekonomisti Ehtisham Ahmad i Debora Revoltella.

U pozivu na dostavu radova postavljena su značajna pitanja znanstvenicima diljem svijeta o budućoj ulozi i funkcioniraju javnog sektora. To se prvenstveno odnosilo na učinkovit i pravičan način financiranja rashoda javnog sektora i potencijalne javne investicije kojima bi se potakao rast i razvoj. Osim tih pitanja, radovi koji su predstavljeni na konferenciji bavili su se nizom povezanih pitanja, kao što su makroekonomska stabilnost i održivost, fiskalni učinak devalvacije na gospodarstvo, učinka reformi poreznog sustava na distribuciju dohotka, učinak demografskih promjena na porezne prihode, decentralizaciju i otvorenost lokalnih proračuna, socijalnu zaštitu, obrazovanje te financiranje sporta i kulture.

Institut za javne financije redovito organizira međunarodne konferencije s ciljem promicanja modernih znanstvenih dostignuća na području ekonomike javnog sektora. Ova najnovija konferencija obilježila je 40. obljetnicu izdavanja časopisa Financial Theory and Practice kao i njegovu promjenu imena u Public Sector Economics. Konferencijom je najavljen novi oblik časopisa i neki od radova koji su predstavljeni na konferenciji bit će objavljeni u izdanjima časopisa tijekom 2017. godine.

Više informacija nalazi se na službenoj stranici konferencije.

 
 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića