Tražilica
 
 
Istraživanja :: Dovršena istraživanja :: 2011-2015
 
Priprema Studije izvodljivosti za daljnji razvoj Jugoistočnog europskog centra poduzetničkog učenja (South East European Centre for Entrepreneurial Learning - SEECEL)

Naručitelj: European Investment Bank

Voditelj projekta: Predrag Bejaković, Institut za javne financije

Za postizanje održivog i kvalitetnog gospodarsko-socijalnog rasta u jugoistočnoj Europi regiji, kao i u Europi u cjelini, presudno je ostvariti potporu rastu tvrtki malog i srednjeg sektora. Za konkurentnost tog sektora, ne samo u europskom kontekstu, nego i u globalnom okruženju, nužno su potrebne inovativne nove strategije. Zato je osnovan Jugoistočni europski centar poduzetničkog učenja (South East European Centre for Entrepreneurial Learning - SEECEL).

Centar je vrlo stručan u analizi i predlaganju optimalne politike razvoja malog i srednjeg poduzetništva, imajući na umu mjere i regulatorni okvir EU-a. Za budući razvoj SEECEL-a bilo je potrebno pripremiti studiju izvodljivosti (Feasibility Study). Vizija je SEECEL-a postati međunarodno priznata, pouzdana i učinkovita institucija u području cjeloživotnog poduzetničkog učenja s posebnim naglaskom na suvremene politike i prakse te znanja i stručnost. Snažniji razvoj malog i srednjeg poduzetništva, uz očekivane pozitivne gospodarske učinke ponajviše vezane uz povećanje gospodarskog rasta, omogućava postizanje sličnih pozitivnih socijalnih učinaka – ponajviše vezanih uz smanjenje ukupne nezaposlenosti. To pridonosi poboljšanju socijalne slike društva te većem samopoštovanju i oslanjanju na vlastite snage, što su vrlo važna obilježja za razvoj društva.

Očekuje se da će djelatnost SEECEL-a imati značajne učinke na zapošljavanje mladih ljudi i promjenu društvenih stavova prema poduzetništvu, što bi trebalo omogućiti pozitivni gospodarsko-društveni razvoj.

Izrada Studije izvodljivosti započela je u veljači 2012., a dovršena je u srpnju 2012.

 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića