Tražilica
 
 
Istraživanja :: Dovršena istraživanja :: 2011-2015
 
Kako rad u Hrvatskoj učiniti isplativim?

Naručitelj: Friedrich Ebert Stiftung

Voditelj projekta: Predrag Bejaković, Institut za javne financije

Suradnici: Slavko Bezeredi, Institut za javne financije
  Ana Matejina, Institut za javne financije
  Ivica Urban, Institut za javne financije

Sa stanovišta korisnika prava u socijalnoj skrbi i primatelja novčane naknade za vrijeme nezaposlenosti, socijalni transferi u novcu mogu stvoriti negativne poticaje za rad: ako se prekine ostvarivanje pojedinih novčanih prava kada se osobe ponovno zaposle, to može uvjetovati demotiviranje za zapošljavanje i dulji rad.

U provedenoj analizi stanja utvrđeno je da se odrednice isplativosti rada ne razlikuju bitno u odnosu na stanje u drugim promatranim zemljama, niti po prevelikoj izdašnosti socijalnih prava, niti po posebno naglašenim negativnim poticajima za rad. Za Hrvatsku je utvrđeno kako bi gotovo sve osobe (pa i korisnici u sustavu socijalne skrbi) imale koristi od zapošljavanja, ali da je ta korist razmjerno mala.

Prema izračunima, u Hrvatskoj su, s obzirom na isplativost rada, ranjive obitelji u kojima član koji se zapošljava može ostvariti samo nisku plaću, obitelji koje primaju sve vrste raspoloživih naknada i pomoći, obitelji sa samo jednim odraslim članom koji radi, te obitelji s više djece. Kao najznačajnije odrednice granične efektivne porezne stope pokazale su se pomoć za uzdržavanje i naknada za vrijeme nezaposlenosti.

Rezultati istraživanja objavljeni su u radovima Aktivnosti u odabranim zemljama u poticanju isplativosti rada te Isplati li se raditi u Hrvatskoj?, a prezentaciju preuzmite ovdje.

Projekt je započet u listopadu 2011., a naručitelju predan u prosincu 2011. godine.

 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića