Tražilica
 
 
Istraživanja :: Dovršena istraživanja :: 2006-2010
 
Registar državnih potpora u Republici Hrvatskoj u razdoblju 2005. do 2008. godine

Naručitelj: Ministarstvo financija Republike Hrvatske

Voditeljica projekta: Marina Kesner-Škreb, Institut za javne financije

Suradnici: Ivona Badovinac, Ministarstvo financija
  Ivana Jović, Privredna banka Zagreb
  Goran Vukšić, Institut za javne financije

Cilj je Registra državnih potpora u razdoblju 2005-2007. godine prikupiti relevantne podatke o državnim potporama koje dodjeljuju tijela državne vlasti u Hrvatskoj kako bi se sagledao njihov fiskalni učinak te stekao uvid o pojedinačnim primateljima potpora. Registar omogućava da se na jednom mjestu sagledaju što detaljniji podaci o primateljima potpora, te da se omogući brzo i efikasno pretraživanje temeljem raznih kriterija (sektorski, teritorijalni, prema cilju koji potpora mora ostvariti, te prema instrumentu kojim je potpora dodijeljena).

Prikazuju se podaci po slijedećim davateljima potpora: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstvo financija, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Fond za razvoj i zapošljavanje i Porezna uprava. U Registru se mogu pronaći detaljni podaci za svakog pojedinačnog primatelja potpore koja je bila dodijeljena od strane određenog davatelja. Podaci prikazani u Registru obrađeni su u pripadajućoj Analizi.

Projekt je izrađen u suradnji s Ministarstvom financija Republike Hrvatske i predan naručitelju 14. siječnja 2009. godine.

 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića