Tražilica
 
 
Istraživanja :: Dovršena istraživanja :: 2006-2010
 
Financiranje visokih učilišta: troškovi studija i školarine na hrvatskim visokim učilištima

Naručitelj: Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Voditelj projekta: Anto Bajo, Institut za javne financije


Glavni je cilj znanstveno istraživačkog projekta obaviti procjene troškova studija (preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih) i školarina visokih učilišta po sveučilištima i područjima znanosti. Posebnu pozornost posvetit će se distribuciji i utvrđivanju troškova visokih učilišta za preddiplomske, dodiplomske i poslijediplomske studije koji se financiraju iz državnih i vlastitih prihoda visokih učilišta.

Na temelju analize prihoda i rashoda iz vlastite djelatnosti utvrdila bi se visina školarina po visokim učilištima te pripadajućim područjima znanosti. Dodatno bi se utvrdila distribucija školarina po dohodovnim skupinama stanovništva i odgovorilo na pitanja tko snosi troškove studija na visokim učilištima.

Planirano istraživanje razrađeno je u tematske cjeline koje će se obavljati usklađenom dinamikom i na temelju kojih će se izvoditi zaključci i preporuke. Predviđene aktivnosti dijele se u tri temeljne kategorije: kvantitativna analiza financijskog poslovanja visokih učilišta, procjene i projekcije proračuna i troškova visokih učilišta uz procjene školarina po sveučilištima, područjima znanosti i dohodovnim skupinama stanovništva (incidencija školarina).

Trajanje projekta: prosinac 2007. - lipanj 2008.

 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića