Tražilica
 
 
Istraživanja :: Dovršena istraživanja :: 2006-2010
 
Financiranje visokih učilišta: troškovi studija i školarine na hrvatskim visokim učilištima

Naručitelj: Agencija za znanost i visoko obrazovanje

Voditelj projekta: Anto Bajo, Institut za javne financije


Glavni je cilj znanstveno istraživačkog projekta obaviti procjene troškova studija (preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih) i školarina visokih učilišta po sveučilištima i područjima znanosti. Posebnu pozornost posvetit će se distribuciji i utvrđivanju troškova visokih učilišta za preddiplomske, dodiplomske i poslijediplomske studije koji se financiraju iz državnih i vlastitih prihoda visokih učilišta.

Na temelju analize prihoda i rashoda iz vlastite djelatnosti utvrdila bi se visina školarina po visokim učilištima te pripadajućim područjima znanosti. Dodatno bi se utvrdila distribucija školarina po dohodovnim skupinama stanovništva i odgovorilo na pitanja tko snosi troškove studija na visokim učilištima.

Planirano istraživanje razrađeno je u tematske cjeline koje će se obavljati usklađenom dinamikom i na temelju kojih će se izvoditi zaključci i preporuke. Predviđene aktivnosti dijele se u tri temeljne kategorije: kvantitativna analiza financijskog poslovanja visokih učilišta, procjene i projekcije proračuna i troškova visokih učilišta uz procjene školarina po sveučilištima, područjima znanosti i dohodovnim skupinama stanovništva (incidencija školarina).

Trajanje projekta: prosinac 2007. - lipanj 2008.

 
 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija