Tražilica
 
 
O Institutu :: O Institutu :: Evaluacija Instituta
 
Agencija za znanost i visoko obrazovanje tijekom 2011. godine provela je postupak tematskog vrednovanja znanstvenih instituta u Republici Hrvatskoj. Cilj je tematskog vrednovanja bio ustanoviti racionalnost i efikasnost svih javnih znanstvenih organizacija u Republici Hrvatskoj, a izvješće će Nacionalnom vijeću za znanost poslužiti kao polazna osnova za projekciju Mreže javnih znanstvenih organizacija, čije je donošenje propisano Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju.

Članovi međunarodnog stručnog povjerenstva za područje društvenih znanosti bili su prof. Greys Sošić, University of Southern California, SAD; dr. Ilija Zovko, Institut Louis Bachelier, Francuska i prof. William Bartlett, European Institute, London School of Economics and Political Science, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Izvješće o tematskom vrednovanju Instituta za javne financije dostupno je ovdje.


U sklopu istraživačkog projekta Lessons from Civil Society Budget Analysis and Advocacy Initiatives, Albert van Zyl i Jim Shultz iz International Budget Partnershipa, Washington, posjetili su 2005. godine Institut za javne financije te se susreli sa zaposlenicima Instituta, predstavnicima civilnog društva, predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, novinarima i ostalim osobama koje su upoznate s radom Instituta.

Cilj je izvještaja bio opisati rad Instituta i kontekst unutar kojeg Institut djeluje.

Na mrežnim stranicama IBP-a dostupni su sažetak i puni tekst izvješća na engleskom jeziku.

 
 
 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija