Tražilica
 
 
O Institutu :: O Institutu :: Evaluacija Instituta
 
Agencija za znanost i visoko obrazovanje tijekom 2011. godine provela je postupak tematskog vrednovanja znanstvenih instituta u Republici Hrvatskoj. Cilj je tematskog vrednovanja bio ustanoviti racionalnost i efikasnost svih javnih znanstvenih organizacija u Republici Hrvatskoj, a izvješće će Nacionalnom vijeću za znanost poslužiti kao polazna osnova za projekciju Mreže javnih znanstvenih organizacija, čije je donošenje propisano Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju.

Članovi međunarodnog stručnog povjerenstva za područje društvenih znanosti bili su prof. Greys Sošić, University of Southern California, SAD; dr. Ilija Zovko, Institut Louis Bachelier, Francuska i prof. William Bartlett, European Institute, London School of Economics and Political Science, Ujedinjeno Kraljevstvo.

Izvješće o tematskom vrednovanju Instituta za javne financije dostupno je ovdje.


U sklopu istraživačkog projekta Lessons from Civil Society Budget Analysis and Advocacy Initiatives, Albert van Zyl i Jim Shultz iz International Budget Partnershipa, Washington, posjetili su 2005. godine Institut za javne financije te se susreli sa zaposlenicima Instituta, predstavnicima civilnog društva, predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, novinarima i ostalim osobama koje su upoznate s radom Instituta.

Cilj je izvještaja bio opisati rad Instituta i kontekst unutar kojeg Institut djeluje.

Na mrežnim stranicama IBP-a dostupni su sažetak i puni tekst izvješća na engleskom jeziku.

 
 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića