Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
NARUDŽBENICA :: Porezni leksikon s višejezičnim rječnikom
 
Na temelju dugogodišnje, gotovo svakidašnje uporabe knjige International Tax Glossar) što ju je International Bureau of Fiscal Documentation iz Amsterdama objavio u tri izdanja (1988, 1992. i 1996. godine) i spoznaje da je knjiga, uz ostale jezike, prevedena i na kineski, odlučili smo je objaviti i na hrvatskome. Kako ističe Sušan M. Lyons u predgovoru trećem izdanju, Leksikon treba poslužiti kao radni priručnik vrijedan svakome koga zanimaju oporezivanje, investiranje, financijski instrumenti i različiti oblici poslovanja u brojnim zemljama. On može služiti kao izvor informacija za bilo koji pojam što se susreće u oporezivanju i investiranju, a koristit će ne samo praktičarima, već i državnim službenicima, znanstvenicima, profesorima, studentima i svim ostalim čitateljima koji trebaju i žele razumjeti područje oporezivanja i investiranja.

Hrvatsko izdanje Leksikona sastoji se od tri dijela.

Prvi dio čini sam leksikon u kojemu su abecedno poredani engleski pojmovi ispisani velikim tiskanim slovima i hrvatski pojmovi u zagradi, nakon čega slijedi pojašnjenje pojmova. Kao posebne natuknice objašnjene su različite kratice i akronimi, kao i brojne fraze i pojmovi sastavljeni od više riječi.

Drugi dio Leksikona je višejezični rječnik poreznih pojmova u koji su uvršteni glavni pojmovi iz leksikona poredani tako da iza engleskog naziva slijedi hrvatski, francuski, njemački i španjolski naziv.

Treći je dio hrvatsko-engleski rječnik svih pojmova koji se nalaze u leksikonu. U njemu nisu navedeni samo hrvatsko-engleski doslovni prijevodi, već i različite uputnice koje bi čitatelju trebale pomoći da se što bolje snađe u Leksikonu.


Cijena:
50,00 kn
ISBN
953-6047-13-6
Godina izdanja:
1999.
Broj stranica:
453


NARUDŽBENICA
 

 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija