Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
NARUDŽBENICA :: Porezni leksikon s višejezičnim rječnikom
 
Na temelju dugogodišnje, gotovo svakidašnje uporabe knjige International Tax Glossar) što ju je International Bureau of Fiscal Documentation iz Amsterdama objavio u tri izdanja (1988, 1992. i 1996. godine) i spoznaje da je knjiga, uz ostale jezike, prevedena i na kineski, odlučili smo je objaviti i na hrvatskome. Kako ističe Sušan M. Lyons u predgovoru trećem izdanju, Leksikon treba poslužiti kao radni priručnik vrijedan svakome koga zanimaju oporezivanje, investiranje, financijski instrumenti i različiti oblici poslovanja u brojnim zemljama. On može služiti kao izvor informacija za bilo koji pojam što se susreće u oporezivanju i investiranju, a koristit će ne samo praktičarima, već i državnim službenicima, znanstvenicima, profesorima, studentima i svim ostalim čitateljima koji trebaju i žele razumjeti područje oporezivanja i investiranja.

Hrvatsko izdanje Leksikona sastoji se od tri dijela.

Prvi dio čini sam leksikon u kojemu su abecedno poredani engleski pojmovi ispisani velikim tiskanim slovima i hrvatski pojmovi u zagradi, nakon čega slijedi pojašnjenje pojmova. Kao posebne natuknice objašnjene su različite kratice i akronimi, kao i brojne fraze i pojmovi sastavljeni od više riječi.

Drugi dio Leksikona je višejezični rječnik poreznih pojmova u koji su uvršteni glavni pojmovi iz leksikona poredani tako da iza engleskog naziva slijedi hrvatski, francuski, njemački i španjolski naziv.

Treći je dio hrvatsko-engleski rječnik svih pojmova koji se nalaze u leksikonu. U njemu nisu navedeni samo hrvatsko-engleski doslovni prijevodi, već i različite uputnice koje bi čitatelju trebale pomoći da se što bolje snađe u Leksikonu.


Cijena:
50,00 kn
ISBN
953-6047-13-6
Godina izdanja:
1999.
Broj stranica:
453


NARUDŽBENICA
 

 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića