Tražilica
 
 
Brzi linkovi
 
 
 
EURAXESS
 
 

Kontakt
 

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE
Smičiklasova 21
10000 Zagreb
OIB: 41683226810
Tel: + 385 1 4886 444
Fax: +385 1 4819 365
e-mail: ured@ijf.hr

 
NARUDŽBENICA :: Osnove upravljanja javnim dugom
 
Udžbenik se bavi razumijevanjem pojma, strukture, upravljanja i tehnika izdavanja javnog duga na domaćem i inozemnom financijskom tržištu. Posebice se obrađuju strukture javnog duga, vrste i obilježja državnih jamstava, uloge Sabora, Vlade, Ministarstva financija i Hrvatske narodne banke u upravljanju javnim dugom i gotovinom, te likvidnošću Državnog proračuna. Premda značajne za održivost državnih financija, te teme nisu u dovoljnoj mjeri obrađene u hrvatskoj stručnoj, ali i znanstvenoj javnosti i literaturi. Nažalost, tema upravljanja javnim dugom nije dovoljno naglašena unatoč činjenici da financijska kriza izravno pogađa državu povećavajući troškove zaduživanja koji se financiraju i dodatnim porezima.

Stoga bi ova knjiga trebala popuniti prazninu u literaturi, pridonijeti boljem razumijevanju javnog duga te koristiti kao vodič i priručnik za jačanje odgovornosti državnih institucija. Obrađene teme mogu biti dodatni poticaj studentima i znanstvenicima u istraživanju strukture javnog duga, ali i ukazati na posljedice slabog upravljanja javnim dugom na državne financije.

Udžbenik je podijeljen u osam glavnih dijelova, od kojih svaki ima dvije cjeline. U prvom se objašnjavaju dobre prakse, a u drugom stanje u Hrvatskoj.

Knjiga je prije svega namijenjena studentima ekonomskih fakulteta, ali može biti korisna i djelatnicima banaka, financijskih institucija (upraviteljima mirovinskih fondova, investicijskih fondova itd.), Hrvatske narodne banke, Ministarstva financija, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga, Središnjeg klirinškog i depozitarnog društva, Tržišta novca Zagreb, Zagrebačke burze, Vlade i Sabora, te široj stručnoj javnosti, novinarima i zainteresiranim pojedincima.

Cijena udžbenika za studente (uz predočenje indeksa) iznosi 50,00 kn.


Cijena: 100,00 kn
ISBN
978-953-7613-47-1
Godina izdanja: 2011.
Broj stranica: 320


NARUDŽBENICA
 

 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija