Tražilica
 
 
Istraživanja :: Dovršena istraživanja :: 2011-2015
 
Prilog izvještaju Europske zaklade za poboljšanje životnih i radnih uvjeta

Naručitelj: Europska zaklada za poboljšanje životnih i radnih uvjeta, Dublin

Voditelj projekta: dr. sc. Predrag Bejaković, Institut za javne financije

Suradnici: dr. sc. Viktor Gotovac, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  Irena Klemenčić, mag. iur. Institut za javne financije

Po prvi puta u godišnjem izvještaju Europske zaklada za poboljšanje životnih i radnih uvjeta uključena kao novi član EU uključena je i Hrvatska. Na temelju mnogih nacionalnih baza podataka, u izvještaju su prikupljeni podaci o učincima kolektivnog pregovaranja vezanog uz kretanje plaća u ukupnom gospodarstvu u 2011. i 2012.; razmatra se kolektivno dogovoreni porast plaća u tri sektora (metaloprerađivačkom, bankarskom i lokalnoj upravi); izlaže se razvoj kretanja zakonski utvrđene minimalne plaće s pozornošću na rasprave socijalnih partnera, njihovu uključenost i moguće promjene u tom sustavu te daje kraći osvrt na očekivana kretanja u kolektivnom pregovaranju plaća za 2013.

Na mrežnim stranicama Eurofounda dostupna je publikacija Developments in collectively agreed pay 2012, upitnik te Izvještaj za Hrvatsku.

Osim sudjelovanja u izradi navedenog izvještaja, Institut za javne financije za 2012. je godinu izradio izvještaje o radnom vremenu, industrijskim odnosima i radnim uvjetima te radnim uvjetima u središnjoj javnoj upravi.

 
 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija