Tražilica
 
 
Istraživanja :: Dovršena istraživanja :: 2011-2015
 
Prilog izvještaju Europske zaklade za poboljšanje životnih i radnih uvjeta

Naručitelj: Europska zaklada za poboljšanje životnih i radnih uvjeta, Dublin

Voditelj projekta: dr. sc. Predrag Bejaković, Institut za javne financije

Suradnici: dr. sc. Viktor Gotovac, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu
  Irena Klemenčić, mag. iur. Institut za javne financije

Po prvi puta u godišnjem izvještaju Europske zaklada za poboljšanje životnih i radnih uvjeta uključena kao novi član EU uključena je i Hrvatska. Na temelju mnogih nacionalnih baza podataka, u izvještaju su prikupljeni podaci o učincima kolektivnog pregovaranja vezanog uz kretanje plaća u ukupnom gospodarstvu u 2011. i 2012.; razmatra se kolektivno dogovoreni porast plaća u tri sektora (metaloprerađivačkom, bankarskom i lokalnoj upravi); izlaže se razvoj kretanja zakonski utvrđene minimalne plaće s pozornošću na rasprave socijalnih partnera, njihovu uključenost i moguće promjene u tom sustavu te daje kraći osvrt na očekivana kretanja u kolektivnom pregovaranju plaća za 2013.

Na mrežnim stranicama Eurofounda dostupna je publikacija Developments in collectively agreed pay 2012, upitnik te Izvještaj za Hrvatsku.

Osim sudjelovanja u izradi navedenog izvještaja, Institut za javne financije za 2012. je godinu izradio izvještaje o radnom vremenu, industrijskim odnosima i radnim uvjetima te radnim uvjetima u središnjoj javnoj upravi.

 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića