Tražilica
 
 
Istraživanja :: Dovršena istraživanja :: 2006-2010
 
Učinak pada gospodarske aktivnosti na lokalne jedinice – nadzor i praćenje rezultata

Naručitelj: LGI (Local Government and Public Service Reform Initiative), Budimpešta, Mađarska

Voditelj projekta: Anto Bajo, Institut za javne financije


 

LGI je 2009. proveo projekt Utjecaj smanjenja gospodarske aktivnosti na lokalne jedinice vlasti: što možemo poduzeti?. Za provođenje projekta LGI je angažirao dvadeset stručnjaka iz zemalja članica Vijeća Europe te pet članova Uređivačkog odbora i temeljem njihovih doprinosa pripremio izvještaj. U izvještaju je ocijenjen učinak smanjenja gospodarske aktivnosti u odabranim zemljama članicama Vijeća Europe te su formulirane preporuke. Zaključci su predstavljeni u studenom 2009. na Konferenciji europskih ministara zaduženih za lokalnu samoupravu u Utrechtu. Izvještaj je dobro prihvaćen i odlučeno je da utjecaj smanjenja gospodarske djelatnosti na proračune lokalnih jedinica treba kontinuirano nadgledati.

S ciljem praćenja daljnjeg razvoja učinka smanjenja gospodarske aktivnosti na proračune lokalnih jedinica i nadzora provedbe preporuka u zemljama članicama Vijeća Europe, LGI je pokrenuo projekt „Utjecaj smanjenja gospodarske aktivnosti na lokalne jedinice vlasti: nadzor i praćenje rezultata“.

Širi je cilj projekta poboljšanje uvjeta kreiranja politike s područja financiranja lokalnih jedinica promičući neovisni, nepristrani nadzor i analitičku procjenu vladinih politika u zemljama članicama Vijeća Europe.

Specifični će ciljevi omogućiti osobama ovlaštenima za donošenje odluka iz zemalja članica Vijeća Europe utvrđivanje zdrave politike s područja lokalnih financija i promicanje lokalne samouprave zalažući se za financijsku neovisnost lokalnih jedinica u svim zemljama članicama Vijeća Europe.

Istraživanje će rezultirati izvještajem u kojemu će se ocijeniti učinak globalnog smanjenja gospodarske aktivnosti na lokalne proračune. Izvještaj će se predstaviti Vijeću Europe te osobama ovlaštenima za donošenje odluka i znanstvenicima.

Trajanje projekta: od ožujka do listopada 2010.

 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića