Tražilica
 
 
Istraživanja :: Dovršena istraživanja :: 2006-2010
 
Učinak pada gospodarske aktivnosti na lokalne jedinice – nadzor i praćenje rezultata

Naručitelj: LGI (Local Government and Public Service Reform Initiative), Budimpešta, Mađarska

Voditelj projekta: Anto Bajo, Institut za javne financije


 

LGI je 2009. proveo projekt Utjecaj smanjenja gospodarske aktivnosti na lokalne jedinice vlasti: što možemo poduzeti?. Za provođenje projekta LGI je angažirao dvadeset stručnjaka iz zemalja članica Vijeća Europe te pet članova Uređivačkog odbora i temeljem njihovih doprinosa pripremio izvještaj. U izvještaju je ocijenjen učinak smanjenja gospodarske aktivnosti u odabranim zemljama članicama Vijeća Europe te su formulirane preporuke. Zaključci su predstavljeni u studenom 2009. na Konferenciji europskih ministara zaduženih za lokalnu samoupravu u Utrechtu. Izvještaj je dobro prihvaćen i odlučeno je da utjecaj smanjenja gospodarske djelatnosti na proračune lokalnih jedinica treba kontinuirano nadgledati.

S ciljem praćenja daljnjeg razvoja učinka smanjenja gospodarske aktivnosti na proračune lokalnih jedinica i nadzora provedbe preporuka u zemljama članicama Vijeća Europe, LGI je pokrenuo projekt „Utjecaj smanjenja gospodarske aktivnosti na lokalne jedinice vlasti: nadzor i praćenje rezultata“.

Širi je cilj projekta poboljšanje uvjeta kreiranja politike s područja financiranja lokalnih jedinica promičući neovisni, nepristrani nadzor i analitičku procjenu vladinih politika u zemljama članicama Vijeća Europe.

Specifični će ciljevi omogućiti osobama ovlaštenima za donošenje odluka iz zemalja članica Vijeća Europe utvrđivanje zdrave politike s područja lokalnih financija i promicanje lokalne samouprave zalažući se za financijsku neovisnost lokalnih jedinica u svim zemljama članicama Vijeća Europe.

Istraživanje će rezultirati izvještajem u kojemu će se ocijeniti učinak globalnog smanjenja gospodarske aktivnosti na lokalne proračune. Izvještaj će se predstaviti Vijeću Europe te osobama ovlaštenima za donošenje odluka i znanstvenicima.

Trajanje projekta: od ožujka do listopada 2010.

 
 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija