Tražilica
 
 
Istraživanja :: Dovršena istraživanja :: 2006-2010
 
Registar socijalnih naknada u RH u razdoblju 2005-2007

Naručitelj: Ministarstvo financija Republike Hrvatske

Voditeljica projekta: Danijela Medak Fell, Institut za javne financije

Suradnici: Mihaela Bronić, Institut za javne financije
  Ana Michieli, Ministarstvo financija
  Ivana Radeljak, Ministarstvo financija
  Ivana Vargašević, Ministarstvo financija

Registar socijalnih naknada u razdoblju od 2004-2007. godine zamišljen je kao baza relevantnih podataka o socijalnim naknadama koje dodjeljuju tijela javne vlasti u Hrvatskoj. Za svaku se naknadu unose sljedeći osnovni podaci: naziv socijalne naknade, nazivi tijela nadležnih za predlaganje propisa, evidenciju korisnika i isplatu naknada, ciljana skupina korisnika, uvjeti ostvarivanja prava, iznos socijalne naknade i način izračuna, broj korisnika po godinama i ukupno isplaćena sredstva po godinama. Svaka je naknada također klasificirana prema dva predložena klasifikacijskih kriterija – klasifikaciji prema obuhvatu i funkcijskoj klasifikaciji.

Kao takav, Registar pruža detaljan uvid u njihovu strukturu i omogućuje praćenje dinamike njihovog fiskalnog učinka kroz vrijeme čime se potpomaže planiranje proračunskih rashoda namijenjenih socijalnim ciljevima te formuliranje učinkovite državne socijalne politike. Podaci prikazani u Registru obrađeni su u pripadajućoj Analizi.

Projekt je izrađen u suradnji s Ministarstvom financija Republike Hrvatske i predan naručitelju 14. siječnja 2009. godine.

 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića