Tražilica
 
 
Djelatnici :: Gostujući istraživači
 
Sargon Nissan
Direktor međunarodne mreže civilnog društva Financial Transparency Coalition koja poticanjem transparentnog, odgovornog i održivog financijskog sustava zagovara ograničavanje ilegalnih financijskih tokova. Sargon se već godinama bavi raznim aspektima financijske politike i reforme unutar nevladinih organizacija, think tankova, privatnog sektora i UNDP-ja. Vodio je i Bretton Woods projekt, mrežu civilnog društva koja preispituje aktivnosti Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, zagovarajući reformu načina na koji se vode globalne financije. Sargon je diplomirao ekonomiju na London School of Economics, a magistrirao razvojne studije, te financije i razvoj na School of Oriental and African Studies na Londonskom sveučilištu.

Tanja Kuzman
Doktorant financija na Management School Sveučilišta u Sheffield. Njeni istraživački interesi usmjereni su na korporativne i javne financije, korporativno upravljanje, ponašanje državnih poduzeća i banaka, politički uticaj, financiranje poduzetnika i startup, inovacije i risk menadžment. Tanja je u okviru Marie Curie GREY projekta gostovala u Institutu od lipnja do rujna 2017. godine.

David Littewood
Predavač strateškog managementa na Sveučilištu u Sheffieldu, u Management School. Njegovo je istraživanje usmjereno na korporativnu socijalnu odgovornost, održivost, društveno poduzetništvo i inovacije te neformalno gospodarstvo i neprijavljeni rad. David se posebno bavi istraživanjem zemalja u razvoju – posebno subsaharske Afrike i jugoistočne Europe. Radove objavljuje u časopisima, između ostalih Academy of Management Perspectives, California Management Review, Business & Society, Journal of Business Ethics and Business Strategy and the Environment. David je na istraživačkom boravku u Institutu u sklopu Marie Curie projekta GREY.

Junhong Yang
Predavač financija na Management School Sveučilišta u Sheffieldu, gdje radi od 2015. nakon završetka doktorskog studija iz financija na Sveučilištu u Durhamu. Istraživački interesi usmjereni su na korporativne financije, ekonomiku tranzicije u Kini, ponašanje poduzeća na nesavršenim tržištima kapitala, spajanjima i preuzimanjima, stambenu štednju i odluke o potrošnji, ekonomiku razvoja, inovacije i financijsko posredovanje. Objavljivao je radove u prestižnim časopisima kao što su Journal of Corporate Finance i European Journal of Finance. U sklopu Marie Curie projekta gostovat će u Institutu od rujna 2016. do ožujka 2017. i raditi na projektu GREY.

Dijana Jurinec
Magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2015. godine - smjer Financije. Radi na istraživanjima vezanima uz proračun i proračunski sustav, indirektno oporezivanje te ulaganje u istraživanje i razvoj. U Institutu je boravila od stuenog 2015. do studenog 2016. godine kao pripravnik za strucnog suradnika za informiranje i komuniciranje.

Branko Stanić
Diplomirao je 2011. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a magistrirao 2015. na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani – smjer Ekonomija javnog sektora i ekonomija okoliša. Radi na istraživanju transparentnosti lokalnih jedinica u RH u sklopu Think Tank Young Professional Development Programa. U Institutu je boravio od 1. studenog 2015. do 30. travnja 2016.

Marina Polak
Diplomirala je 2012. na Sveučilištu u Sheffieldu gdje 2014. upisuje i doktorski studij. Kao gostujući istraživač u Institutu boravi od rujna 2014. do veljače 2016. na projektu Izlazak iz sjene, razvoj kapaciteta i sposobnosti za suzbijanje neprijavljenog rada u Bugarskoj, Hrvatskoj i Makedoniji. U sklopu doktorskog rada, posebice se bavi obilježjem neprijavljenog rada u Sloveniji, korištenjem društvenih mreža/kontakata u neformalnim odnosima te plaćenim i neplaćenim uslugama.

Daviela Pirvu
Profesorica na Sveučilištu Pitesti, u sklopu postdoktorskog istraživanja na projektu POSDRU/159/1.5/S/138907 "Excellence in scientific interdisciplinary research, doctoral and postdoctoral, in the economic, social and medical fields - EXCELIS" boravila je u Institutu od 5. siječnja do 15. veljače 2015. u svrhu izrade rada na temu Current approaches regarding public policies for economy and society.

Karlo Kostanjevec
Diplomirao je 2013. na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a 2014. magistrirao na Central European University u Budimpešti. U Institutu je boravio od studenog 2014. do travnja 2015. u sklopu Think Tank Young Professional Development Programa koji financira Open Society Foundation na projektu Participacija javnosti u vladinoj fiskalnoj politici i proračunskim procesima.

 
 
 
Naše stranice koriste kolačiće kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.
Prihvaćam kolačiće     Postavke kolačića