Tražilica
 
 
Djelatnici :: Gostujući istraživači
 
Sargon Nissan
Direktor međunarodne mreže civilnog društva Financial Transparency Coalition koja poticanjem transparentnog, odgovornog i održivog financijskog sustava zagovara ograničavanje ilegalnih financijskih tokova. Sargon se već godinama bavi raznim aspektima financijske politike i reforme unutar nevladinih organizacija, think tankova, privatnog sektora i UNDP-ja. Vodio je i Bretton Woods projekt, mrežu civilnog društva koja preispituje aktivnosti Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, zagovarajući reformu načina na koji se vode globalne financije. Sargon je diplomirao ekonomiju na London School of Economics, a magistrirao razvojne studije, te financije i razvoj na School of Oriental and African Studies na Londonskom sveučilištu.

Tanja Kuzman
Doktorant financija na Management School Sveučilišta u Sheffield. Njeni istraživački interesi usmjereni su na korporativne i javne financije, korporativno upravljanje, ponašanje državnih poduzeća i banaka, politički uticaj, financiranje poduzetnika i startup, inovacije i risk menadžment. Tanja je u okviru Marie Curie GREY projekta gostovala u Institutu od lipnja do rujna 2017. godine.

David Littewood
Predavač strateškog managementa na Sveučilištu u Sheffieldu, u Management School. Njegovo je istraživanje usmjereno na korporativnu socijalnu odgovornost, održivost, društveno poduzetništvo i inovacije te neformalno gospodarstvo i neprijavljeni rad. David se posebno bavi istraživanjem zemalja u razvoju – posebno subsaharske Afrike i jugoistočne Europe. Radove objavljuje u časopisima, između ostalih Academy of Management Perspectives, California Management Review, Business & Society, Journal of Business Ethics and Business Strategy and the Environment. David je na istraživačkom boravku u Institutu u sklopu Marie Curie projekta GREY.

Junhong Yang
Predavač financija na Management School Sveučilišta u Sheffieldu, gdje radi od 2015. nakon završetka doktorskog studija iz financija na Sveučilištu u Durhamu. Istraživački interesi usmjereni su na korporativne financije, ekonomiku tranzicije u Kini, ponašanje poduzeća na nesavršenim tržištima kapitala, spajanjima i preuzimanjima, stambenu štednju i odluke o potrošnji, ekonomiku razvoja, inovacije i financijsko posredovanje. Objavljivao je radove u prestižnim časopisima kao što su Journal of Corporate Finance i European Journal of Finance. U sklopu Marie Curie projekta gostovat će u Institutu od rujna 2016. do ožujka 2017. i raditi na projektu GREY.

Dijana Jurinec
Magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 2015. godine - smjer Financije. Radi na istraživanjima vezanima uz proračun i proračunski sustav, indirektno oporezivanje te ulaganje u istraživanje i razvoj. U Institutu je boravila od stuenog 2015. do studenog 2016. godine kao pripravnik za strucnog suradnika za informiranje i komuniciranje.

Branko Stanić
Diplomirao je 2011. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, a magistrirao 2015. na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani – smjer Ekonomija javnog sektora i ekonomija okoliša. Radi na istraživanju transparentnosti lokalnih jedinica u RH u sklopu Think Tank Young Professional Development Programa. U Institutu je boravio od 1. studenog 2015. do 30. travnja 2016.

Marina Polak
Diplomirala je 2012. na Sveučilištu u Sheffieldu gdje 2014. upisuje i doktorski studij. Kao gostujući istraživač u Institutu boravi od rujna 2014. do veljače 2016. na projektu Izlazak iz sjene, razvoj kapaciteta i sposobnosti za suzbijanje neprijavljenog rada u Bugarskoj, Hrvatskoj i Makedoniji. U sklopu doktorskog rada, posebice se bavi obilježjem neprijavljenog rada u Sloveniji, korištenjem društvenih mreža/kontakata u neformalnim odnosima te plaćenim i neplaćenim uslugama.

Daviela Pirvu
Profesorica na Sveučilištu Pitesti, u sklopu postdoktorskog istraživanja na projektu POSDRU/159/1.5/S/138907 "Excellence in scientific interdisciplinary research, doctoral and postdoctoral, in the economic, social and medical fields - EXCELIS" boravila je u Institutu od 5. siječnja do 15. veljače 2015. u svrhu izrade rada na temu Current approaches regarding public policies for economy and society.

Karlo Kostanjevec
Diplomirao je 2013. na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a 2014. magistrirao na Central European University u Budimpešti. U Institutu je boravio od studenog 2014. do travnja 2015. u sklopu Think Tank Young Professional Development Programa koji financira Open Society Foundation na projektu Participacija javnosti u vladinoj fiskalnoj politici i proračunskim procesima.

 
 
 
Na vaše računalo pohranili smo kolačiće (cookies) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo.
Smatra se da je korisnik pristupom na stranice www.ijf.hr dao svoju privolu na korištenje kolačića. Više informacija