Financijska teorija i praksa

Časopis Financijska teorija i praksa objavljuje znanstvene i stručne članke s područja ekonomike javnog sektora. Također prihvaća primijenjene i teoretske istraživačke radove usmjerene na širi skup ekonomskih tema kao što su ekonomski rast i razvoj, uloga institucija, tranzicija prema tržišnom gospodarstvu i europske integracije. Empirijska bi analiza trebala biti povezana s iskustvima zemalja središnje, istočne te jugoistočne Europe, ali ne mora biti i ograničena na njih.          

ISSN 1332-3970 

 

ISSN 1333-9354 (online)

 


Nakon trideset i tri godine izlaženja na hrvatskom te pet godina prijelaznog razdoblja izlaženja na hrvatskom i engleskom jeziku, od prvog broja 2010. časopis Financijska teorija i praksa izlaziti će samo na engleskom jeziku pod nazivom Financial Theory and Practice.

U dugotrajnim konzultacijama s autorima, recenzentima, čitateljima, bibliotekama i referentnim bazama, zaključili smo da će koncentracija na samo jedan jezik, općeprihvaćen u području ekonomije i javnih financija omogućiti veći priliv boljih članaka, čvršće veze naših znanstvenika i stručnjaka s inozemnim kolegama te na kraju, ali ne i najmanje važno, bitno sniziti troškove izdavanja časopisa.

Kao i do sada, trudit ćemo se da vam ponudimo što bolje sadržaje i teme koje bi nam svima mogle pomoći da se bolje uklopimo u europsku i svjetsku znanstvenu i stručnu zajednicu.

 

Upute autorima i recenzentima

Arhiva časopisa

Impresum